lördag 11 maj 2013

Sambandet mellan feber och cancer är ingen hemlighet

Sanningen är den att vi alla egentligen har cancer då och då, men kroppen tar hand om den på regelbunden basis. Oftast försvinner den, ibland stannar den kvar vid ett ofarligt stadium men med ett försvagad immunförsvar blir den elakartad. Det vi kallar cancer är när kroppen inte klarar av att ta hand om cellförändringen och den börjar härja vilt, spridas i omlopp i kroppen och därigenom orsaka olika problem i kroppens organ. Vid feber får hela kroppen en skjuts i immunförsvaret, det tar död på många bakterier och virus och får igång kroppens reparerande mekanismer. En högre temperatur ger även mer styrka till kroppen att lösa upp tumörer och dess metastaser.


Människokroppen är fantastisk. Aldrig har vi själva kunnat varken återskapa eller ens förstå oss på alla kroppen mekanismer. Det finns bara en sak som är säker när det gäller vetenskap om människokroppen - naturen är smartare än människan och vi bör inte hindra naturen från att sköta henne. Trots detta verkar så många se på världen med helt andra glasögon. Ett hav av kemikalier pumpas in i människor, särskilt i äldre patienter. Det finns tex inte en enda patient inom äldrevården som inte äter mellan 6-20 läkemedel varje dag i Sverige. Denna syn på livet och världen har gjort att vi lider av alltmer allvarligare kroniska sjukdomar, och i allt yngre åldrar dessutom. Många läkare och forskare är väl medvetna om den här problematiken. Vissa ignorerar det och arbetar vidare i samma spår, andra gör försök att förändra men kommer inte särskilt långt då hela sjukvårdscirkusen utövar symptomlindringsprincipen med religiös övertygelse. Det är alltför svårt att gå emot den enorma kraften från läkemedelsindustrin. De är alltför integrerade i alla statliga instanser världen över. Det är alltför mycket pengar på spel.

Infektionssjukdomar kan vara farliga och dödliga och har skövlat människoliv sedan urminnes tider. Virus och bakterier är dessvärre en del av vårt liv - en livsviktig del. Antibiotikum uppfanns 1928 och har sedan dess räddat många liv. Vaccination likaså har räddat många människor från döden. Problemet med dem båda är att när vi är friskare från både bakteriella infektioner och virus - så får vi mer sällan feber. Och skulle vi ändå få det, så kommer den tredje boven in; febernedsättande läkemedel såom acetylsalicylsyra, paracetamol och ibuprofen. Dessa har även anti-inflammatrisk effekt. En inflammation kan egentligen kort beskrivas som en lokal feber, området blir varmt och svullet och det blir svårt för bakterier att överleva, och den höjda temperaturen ger kroppen mer kraft i sin reparation lokalt. 

Med hjälp av vaccin, antibiotika, febernedsättande och anti-inflammatoriska läkemedel har vi alltså hindrat kroppen så radikalt från att dra nytta av den högre temeratur som krävs att kroppen helt enkelt inte klarar att arbeta som den ska. Ett annat evidens för detta är att cancerpatienter ofta drabbas av hög feber och lokala imflammationer - allt i ett försök av immunförsvaret att läka ut cancern. Många cancerpatienter ges febernedsättande dagligen av vårdpersonal som är omedveten om sambandet mellan feber och cancer. 

Forskning har visat att kvinnor som haft en febertopp varje år har lägre risk att få bröstcancer. Läs forskningsresultat från University of Medicine and Dentistry in New Jersey.

Undvik febernedsättande och anti-inflammatoriska läkemedel. Både till er själva och i synnerhet era barn. Ta även reda på så mycket som möjligt om vaccinerna ni låter injicera i era barns blodomlopp. Vissa kan uteslutas. Många vacciner kan ge biverkningar som är allvarligare än att få den infektion den skyddar emot. Var införstådd när en läkare föreskriver antibiotika att det inte alltid är nödvändigt. Öroninflammation tex har visat sig läka ut ungefär lika fort utan antibiotika. Och framför allt: kom ihåg att feber är inte farligt. Feber är nyttigt och ger dessutom barnet chansen att vila ordentligt. Bädda ner barnet, håll ordentlig koll och ge vätska regelbundet när ditt barn har feber. Febernedsättande hjälper heller inte mot feberkramper. Även Aftonbladet har uppmärksammat att man inte bör ge febernedsättande medel till barn

1 kommentar :